KATWIJK - VV Katwijk heeft een flinke sprong op de ranglijst gemaakt door de derby tegen het in zwaar weer verkerende Rijnsburgse Boys met overtuigende cijfers te winnen. Het werd 3-0 op De Krom voor de ploeg van trainer Anthony Correia.


Van quitte af aan liet de thuisloeg er geen gras over groeien wat de intenties waren. In de openingsminuut kreeg men al twee kansen waarbij het bij de tweede raak was via Sietse Brandsma. Katwijk denderde door en waar keeper Zonneveld eerst nog tweemaal wist te redden daar had hij na 25 minuten geen verweer op een pegel van Ruben Doesburg in de bovenhoek.

Zonneveld's collega Van Leeuwen had het daarentegen aan de andere kant een stuk rustiger want Rijnsburgse Boys weet nadien en ook in de tweede helft weinig uit te richten. Uiteindelijk wordt het duel tien minten voor tijd beslist als Des Kunst kan binnen tikken uit een assist van invaller Pinas: 3-0.

Door de zege klimt Katwijk naar de achtste plaats, waar Rijnsburgse Boys met een veertiende plaats nog steeds teleurstelt

Verlies Quick Boys
Quick Boys liet de kans om mee te gaan met de bovenste ploegen in de Tweede Divisie liggen door een nederlaag bij het laaggeklasseerde Jong Almere City FC. Door deolpunten van Wildeboer en Kromah werd het 2-0 voor de Almeerders. Quick Boys ziet daardoor de achterstand op koploer Spakenurg oplopen naar vijf punten.