RIJNSBURG/TIEL - VV Katwijk en Rijnsburgse Boys blijven de naaste belagers van koploper AFC. Beide ploegen pakten zaterdag de volle buit.

Rijnsburgse Boys rekende zaterdag op Middelmors af met directe concurrent HHC Hardenberg. Ondanks een vroege achterstand, Matthijs Hardijk scoorde in de achtste minuut namens de gasten, wisten de Rijnsburgers met 2-1 te zegevieren. Na een handsbal wees scheidsrechter Te Kloeze tien minuten voor de rust naar de stip. Furhgill Zeldenrust toonde zich koelbloedig vanaf elf meter. Kort na de pauze zorgde Delano Asante voor de winnende treffer waardoor Rijnsburgse Boys op drie punten blijft van koploper AFC.

Tussen AFC en Rijnsburgse Boys in staat Katwijk nog altijd tweede. De ploeg van Anthony Correi behaalde op bezoek bij TEC in Tiel een ruime 0-3 zege. Mukhtar Suleiman opende na een kwartier de score en die werd nog voor de rust verdubbeld door aanvoerder Robbert Susan. Kort voor tijd bepaalde Robin Schulte de eindstand op 0-3.

Quick Boys kwam een week eerder al in actie toen het met 4-2 won van Spakenburg.