KATWIJK - De strijd om de koppositie in de Tweede Divisie is nooit een echte wedstrijd geweest. Katwijk was zaterdagmiddag simpelweg te sterk voor naaste belager Jong Sparta. De ploeg van trainer Anthony Correia deelde een flinke tik uit (5-0).

Feitelijk was het duel zelfs al na een dik half uur gespeeld. Al in de tweede minuut wist Tim Freriks de score te openen op aangeven van Lars Weistra en eigenlijk kwamen de Sparta-beloften er daarna nooit meer aan te pas. Na twintig minuten werd de score verdubbeld door Ahmed el Azzouti en keeper Rijk Janse moest binnen het kwartier nog tweemaal vissen. Kay Blokland kon bij de eerste paal de 3-0 binnenkoppen en even later was het Kylian van Mil die de score verder opvoerde na een pass van Robbert Susan.

Ook na de rust was de thuisploeg oppermachtig al speelde het ook met de nodige controle er op. Het publiek moest tot vlak voor tijd wachten op een vijfde Katwijkse treffer toen invaller Mukhtar Suleiman met een voorzet Rick van der Meer wist te bereiken: 5-0.