KATWIJK - De eerste Katwijkse derby van dit seizoen, tussen Quick Boys en VV Katwijk, heeft een zege opgeleverd voor de gasten. De oranjehemden wisten op Nieuw Zuid met 1-3 te zegevieren.

De ploeg van trainer Anthony Correia kende een bliksemstart. Nadat Katwijk-aanvoerder Robbert Susan de bezoekersin de zesde minuut op voorsprong had gekopt, verdubbelde Killian van Mil tien minuten later de score. Het was het begin van de blauw-witte lijdensweg want de ploeg van Edwin Grünholz kwam dit nimmer te boven.

Toen Ahmed El Azzouti er even later ook nog 0-3 van maakte, was het helemaal duidelijk. Quick Boys had zaterdagmiddag een wonder nodig om te winnen. En dat wonder bleef uit, want de score had ook zomaar hoger uit kunnen valen ware he niet dat de lat een vierde trefefr in de weg stond.

Na rust probeerde Quick Boys, met drie verse krachten, het nog wel, maar kwam het maar moeilijk door de Katwijkse defensie. De gasten controleerden de wedstrijd en kwamen nooit meer in de problemen. Youssef El Kachati redde vlak voor tijd wel nog de eer voor Quick Boys, maar dit was slechts een doekje voor het bloeden voor de blauw-witten.

Rijnsburgse Boys
Tegelijkertijd leed Rijnsburgse Boys een 2-0 nederlaag op Sportpark Goed Genoeg van AFC. Kort voor rust hielp Dennis van der Plas de Amsterammers een handje met een eigen doelpunt waarna Splinter de Mooij kort voor tijd de wedstrijd besliste.