VOLENDAM - Jong FC Volendam sluit de voetbaljaargang 2022 in mineur af nadat men de de laatste thuiswedstrijd tegen VV Katwijk met het kleinst mogelijke verschil heeft verloren. Waar de Volendam-beloften zodoende voor de vierde keer op rij verloren wisten de gasten uit Katwijk een negatieve reeks van drie nederlagen te doorbreken en wonnen met 0-1.


Het enige doelpunt kwam kort voor rust op naam van Ahmed el Azzouti die een voorzet van Kilian van Mil wist af te ronden. El Azzouti en ploeggenoot Tim Freriks waren eerder in het duel al kansrijk voor de Katwijkers, maar toen lag keeper Berry lauwers in de weg. Aan de andere kant was de beste kans voor Diego Gustavo die over mikte.

Na rust moest Lauwers opnieuw ingrijpen bij een schot van El Azzouti en mikte aanvoerder Robbert Susan over. De grootste kans was echter voor de thuisploeg toen de inzet van invaller Imran Nazah wiens inzet via keeper Van Leeuwen op de paal terecht kwam. Nadien was het met ame dankzij de uitblinkende Lauwers te danken dat de score niet verder opliep.

Katwijk staat na de zege zesde op tien punten van koploper AFC. Jong FC Volendam houdt in de stand alleen hekkensluiter OFC nog onder zich. De competitie in de Tweede Divisie wordt hervat op 21 januari.