KATWIJK/RIJNSBURG - VV Katwijk en Rijnsburgse Boys blijven de naaste belagers van koploper AFC dat zelf zaterdag met 2-3 won bij Jong Sparta. Beide ploegen boekten een ruime thuiszege.

VV Katwijk had weinig problemen met het laaggeklasseerde IJsselmeervogels. Nadat Robin Schulte in de 35e minuut de score had geopend, werd deze kort na rust verdubbeld door Mukhtar Suleiman. In de slotfase liep de ploeg van Anthony Correia verder uit door treffers van Kilian van Mill en Ahmed El Azzouti: 4-0.

Ook Rijnsburgse Boys maakte na rust het verschil tegen Excelsior Maassluis. Kort nadat Dani van der Moot de score had geopend zorgde Pieter Langendijk namens de gasten voor de gelijkmaker. Delano Asante zorgde voor een hernieuwde voorsprong voor de thuisploeg waarna Van der moot zijn tweede maakte en Furhgill Zeldenrust vanaf de strafschopstip de eindstand op 4-1 bepaalde.

Quick Boys kwam in de bollenstreekderby bij FC Lisse niet tot scoren en aangezien de thuisploeg dat ook niet deed, eindigde het duel zoals het begon: 0-0.