HAARLEM - Koninklijke HFC heeft voor de derde keer op rij niet kunnen winnen. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus ging zaterdagmiddag op eigen veld onderuit tegen Rijnsburgse Boys: 1-3.

De Rijnsburgers zijn dudelijk wel in vorm en boekten voor de wedstrijd al na drie zege op rij. Ook aan de Spanjaardslaan in Haarlem ging men voortvarend van start. Het duel was net twintig minuten oud toen Dani van der Moot en Delano Asante al voor een 0-2 tussenstand hadden gezorgd.

Koninklijke HFC, dat komende dinsdag in de KNVB-beker Telstar ontvangt, kon ook na de rust geen vuist maken. In de 74e minuut werd het duel beslist door een treffer van Furhgill Zeldenrust. Vanaf de strafschopstip wist Zakaria Eddahchouri nog wel de Haarlemse eer te redden.