KATWIJK - Na vier speelronden in de Tweede Divisie mag Koninklijke HFC toch wel als de grote verrassing worden gezien. Trainer Gertjan Tamerus zag afgelopen zomer enkele dragende krachten vertrekken, maar zijn ploeg wist op bezoek bij Quick Boys alweer de derde zege van het seizoen te behalen en is nog steeds ongeslagen.

Het moet gezegd worden dat de zege op Sportpark Nieuw Zuid niet eens onverdiend was. De Haarlemmers waren in de eerste helft zelfs de betere ploeg en dat werd vlak voor rust omgezet in een voorsprong. Op een lage voorzet van Redoun Taha was het Cas Dijkstra die kon binnen tikken. Bij Quick Boys is men kort hierna furieus als Junte wordt gehaakt, maar de scheidsrechter er een schwalbe inziet en geel trekt voor de aanvaller.

Na de rust had Koninklijke HFC het wel een stuk lastiger en was het met name tegenhouden. En met name dat laatste is keeper Mitchel Michaelis dit seizoen wel toevertrouwd. De sluitpost speelde opnieuw een solide partij en wist onder meer met een glansrijke redding invaller Danny van den Meiracker van het scoren af te houden. Wie wel lijkt te scoren is Levi van Duijn, maar volgens de arbitrage heeft de bal de lijn niet gepasseerd. In de slotfase slaat Koninklijke HFC vervolgens genadeloos toe als Gerry Vlak na een snelle counter fraai weet te scoren. Als even later Nwankwo wordt gevloerd krijgt Quick Boys nog wel een strafschop die door Van den Meiracker wordt benut, maar verder laat Koninklijke HFC het niet komen: 1-2.