VOLENDAM - Met nog zeven wedstrijden te gaan wordt de situatie voor Jong FC Volendam steeds penibeler. Zaterdagmiddag kreeg de ploeg van trainer Kizito Musampa in eigen huis klop van Quick Boys.

Het was uitgerekend een Volendammer in Katwijkse dienst die de score opende toen Nico Runderkamp na negen minuten de bal in de bovenhoek schoot. Kort voor de rust kregen de gasten een makkelijk gegeven strafschop na een vermeende overtreding van keeper Barry Lauwers op Youssef el Kachati. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en tekende vanaf elf meter voor de 0-2.

Ook na rust konden de Volendamse beloften geen vuist maken en het duel was feitelijk beslist toen Runderkamp zijn tweede van de middag maakte. Via een kopbal van Jan Willem Kamp werd het nog erger, al wist Tayrell Wouter kort voor tijd nog wel de Volendamse eer te redden: 1-4.