SPAKENBURG - Spakenburg heeft woensdagavond voor het eerst in de clubhistorie de kwartfinales van de KNVB-beker weten te bereiken. De zaterdagamateurs, die eerder FC Groningen uit het toernooi kegelden, wonnen in eigen huis na strafschoppen van Katwijk. Na 120 minuten stond het 1-1.

Spakenburg greep meteen het initiatief tegen de rivaal, zonder de kampioen van de tweede divisie echt in de problemen te brengen. Het was in de 36e minuut spits Floris van der Linden die van gerommel in de defensie van Katwijk koeltjes wist te profiteren .

Katwijk zocht na rust de aanval en zag die werklust na een uur spelen beloond met een intikker van Killian van Mil. In de verlenging werd er niet meer gescoord. Katwijk miste daarna twee penalty's (Van der Meer en Schulte), alwaar bij Spakenburg alles raak was.