RIJNSBURG/KATWIJK - In de top van de Tweede Divisie is Rijnsburgse Boys duidelijk een maatje te groot gebleken voor regerend kampioen VV Katwijk. De Rijnsburgers zegevierden op Middelmors liefst met 4-0, een stand die al bij rust bereikt was. Koploper Quick Boys verstevigde de koppositie door een 4-2 zege op Jong FC Volendam.

Rijnsburgse Boys speelde VV Katwijk in de eerste drie kwartier bijkans van de mat. De gasten kregen met name geen grip op Furhgill Zeldenrust die al in de 8e minuut de score opende en deze na een ruim half uur verdubbelde. Katwijk was nog niet van de schrik bekomen of Dani van der Moot zorgde al voor de volgende treffer. Nog voor de rust maakte Zeldenrust zelfs zijn derde van de middag. In de tweede helft werd het daardoor een stuk minder amusant want het lukte Rijnsburgse Boys om met deze stand het duel gecontroleerd uit te spelen.

Quick Boys profiteerde optimaal van het puntenverlies van medekoploper HHC door de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam te winnen. De thuisploeg stond al na ruim tien minuten op een 2-0 voorsprong door treffers van Youssef el Kachati en de van Volendam overgekomen Jim Beers. Joey Antonioli scoorde tegen, maar nog voor de rust had Ravelino Junte de marge alweer op twee gebracht. In de tweede helft maakte El Kacchati zijn tweede alvorens Milan de Haan in de slotfase nogmaals de Volendamse eer mocht redden: 4-2.