DEN HAAG - In de Tweede Divisie hebben Rijnsburgse Boys en Noordwijk in een Bollenstreek-derby de punten gedeeld. Ook Scheveningen en Quick Boys kwamen een gelijkspel overeen. Koploper VV Katwijk wist voor het eerst na zes wedstrijden weer eens te winnen.

Op Sportpark Middelmors in Rijnsburg kwam Noordwijk na een half uur op voorsprong door Emiel Wendt. jereon Spruikt maakte halverwege de tweede helft koppend gelijk, maar binnen tien minuten zorgde Nick van Staveren voor een herniuwde Noordwijkse voorsprong. Zes minuten voor tijd wist Delano Assante een punt te redden voor Rijnsburgse Boys: 2-2.

Koploper Katwijk van trainer Anthony Correia pakte eindelijk weer eens de volle buit na een mindere reeks. Ze weerden na een ruim kwartier op weg gehlpen door een eigen doelpunt van Van Nuland van Kozakken Boys en vervolgens op de been gehouden door keeper André Krul. In de blessuretijd gooide Tim Freriks het duel in het slot: 2-0.

Scheveningen en Quick Boys kwamen op Houtrust in een zeer moeizaam duel niet tot scoren. De thuisploeg van trainer John Blok kan zo een belangrijk punt bijschrijven in de strijd om de onderste plaatsen. Quick Boys blijft in de middenmoot staan.