KATWIJK - Voor het eerst sinds 2010, toen Chima Onyeike de winnende treffer maakte, heeft Quick Boys in eigen huis weer eens gewonnen van VV Katwijk. De blau-witten zegevierden in de burenstrijd met 2-0.


Vooraf had Katwijk een punt meer, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld dan Quick Boys. Die thuisploeg toonde vanaf de aftrap de grootste wil om de winst te pakken, vooral om die al meer dan dertien jaar durende negatieve reeks te doen keren. Katwijk dat een week eerder al hard onderuit ging tegen Spakenburg (1-4), liet in de derby niet genoeg zien, op keeper Jean-Paul van Leeuwen na die in de openingsfase talent Sem van Duijn al tweemaal van het scoren afhield. Toch moest hij na een half uur capituleren op een vlammend schot van Nigel Ogidi Nwankwo.

Na de rust was het Van Duijn, van de week ook al beslissend in het bekerduel tegen ADO '20, die voor de beslissing zorgde na een slippertje van diezelfde Van Leeuwen. Wat Katwijk ook probeerde in het vervolg, de zege voor de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden kwam niet meer in gevaar. Hetgeen voor dolle taferelen zorgde op Nieuw Zuid.

Door de overwinning staat Quick Boys nu op een tweede plaats achter HHC dat drie punten meer heeft, maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld. Katwijk zakt naar een gedeelde zesde plaats.