KATWIJK - In de Tweede Divisie hebben zowel Quick Boys, VV Katwijk als Rijnsburgse Boys hele goede zaken gedaan. Alle drie ploegen pakten de volle winst waarbij de doelpunten soms als rijpe appelen van de boom vielen.


Rijnsburgse Boys zorgde voor de grootste verrassing van de dag door de uitwedstrijd bij koploper HHC met eclatante cijfers te winnen. In Hardenberg bleek de ploeg die een matige competitiestart had ineens ontketend. Nadat Delano Asante na tien minuten voor de openingstreffer had gezorgd was het kort voor rust Dani van der Moot die zijn naam als topschutter weer eens waar maakte met een loepzuivere hattrick binnen vijf minuten.

HHC was gebroken en kwam dit nooit te boven. In de slotfase maakte Furhgill Zeldenrust het met twee treffers nog erger al mocht Van der Ley vanaf de starfschopstip nog wel de eer redden: 1-6.

Quick Boys profiteerde optimaal van het verlies van de koploper en nam de leiding van de Tweede Divisie over. De ploeg van Edwin Grünholz zegevierde op bezoek bij Spakenburg met ruime cijfers. Tien minuten voor rust zorgde Ravelino Junte voor de openingstreffer gevolgd door een doelpunt van Youssef El Kachati.

Kort na rust besliste Dyllandro Panka het duel en in de slotfase werd het zlefs 0-4 door een eigen doelpunt van Werkman.

Ook VV Katwijk deed goede zaken door op eigen veld te winnen van TEC. Katwijk komt daarmee op drie punten van koploper Quick Boys. Bij de ploeg van Anthony Correia opende Ahmed El Azzouti na een kwartier de score. Direct na de rust werd die score verdubbeld door Tim Freriks waarna de thuisploeg het duel geconcentreerd uit kon spelen: 2-0.