KATWIJK/NOORDWIJK - Op de tweede speeldag van de Tweede Divisie stonden er direct twee mooie Bollenstreek-derby's op het programma. Quick Boys pakte zijn tweede zege door Rijnsburgse Boys met ruime cijfers terug te wijzen (4-0), terwijl even verderop Noordwijk en VV Katwijk een puntendeling overeen kwamen (1-1).

Quick Boys, de ploeg van coach Edwin Grünholz was op het eigen Sportpark Nieuw Zuid duidelijk een maatje te groot voor Rijnsburgse Boys met een hoofdrol voor de ervaren Danny van den Meiracker die de thuisploeg al na zes minuten op voorsprong bracht.

De thuisploeg besliste het duel vervolgens binnen een kwartier na rust. In eerste instantie met wat geluk toen Rob Overvliet zijn eigen doelman ongelukkig passeerde, maar toen Ravelino Junte drie minuten later de 3-0 liet aantekenen was het duel feitelijk beslist. Helemaal toen Van den Meiracker vanaf de strafschopstip ook nog zijn tweede van de middag maakte.

Pakweg vijf kilometer verderop kwam er geen winnaar bij de derby tussen Noordwijk en regerend kampioen VV Katwijk. De thuisploeg kende een bliksemstart toen Nick van Staveren al na drie minuten de score opende. Tim Freriks wist namens VV Katwijk in de 65e minuut voor de gelijkmaker te zorgen.