KATWIJK - Koploper VV Katwijk heeft zonder al teveel moeite Excelsior Maassluis opzij gezet. De "Tricolores", de laatste jaren nog wel eens verrassend voor de dag komend in Katwijk, verloren zaterdag met 2-0 en dat was slechts een zwakke afspiegeling van het daadwerkelijke aantal kansen voor de ploeg van Anthony Correia.

Bij rust stonden de Oranjehemden al met 1-0 voor nadat Kilian van Mil na twaalf minuten keeper Van Leeuwen met een schot van rand zestien had gepasseerd. Van Mil had in die eerste helft zomaar nog twee doelpunten kunnen maken en ook zijn ploeggenoten lieten kansen liggen in het eenzijdige duel. De al genoemde Van leeuwen ontpopte zih als uitblinker bij de gasten door keer op keer in de weg te liggen.

Na de rust deed Excelsior Maassluis iets meer mee, maar waren de beste kansen nog altijd voor Katwijk. Omdat het vizier niet op scherp stond bij Weistra en de beide invallers Suleiman en Mengerink bleef het tot het eind echter spannend. Tot in de blessuretijd Oege-Sietse van Lingen aan alle onzekerheid een eind maakte: 2-0.