BOLLENSTREEK - Het was een meer dan uitstekend weekend voor de ploegen uit de regio in de Tweede Divisie. Naast koploper Katwijk pakten ook Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Noordwijk en FC Lisse de volle buit.

Koploper Katwijk won op eigen veld met ruime cijfers van Excelsior Maassluis. Het duurde iets meer dan een half uur voor de openingstreffer viel, door Kilian van Mil, maar vervolgens ging het los. Nog voor rust verdubbelde Robin Schulte de voorsprong voor de thuisploeg, maar via Tobias Kleiweg werd het 2-1.

Kort na de rust maakte Schulte zijn tweede en het duel leek beslist toen Des Kunst de 4-1 liet aantekenen. Via Bram Wennekers sputterden de gasten uit Maassluis nog even tegen, maar het slotakkoord was voor Ahmed El Azzouti die met twee treffers de eindstand op 6-2 bepaalde. Door de zege behoudt Katwijk een punt voorsprong op naaste belager AFC.

Achter Katwijk en AFC is de nummer drie, Rijnsburgse Boys, ook nog altijd kansrijk. Deze status hielden de "Uien" in stand door een 0-3 zege op Jong Sparta Rotterdam. Jeffrey Jongeneelen en Dani van der Moot scoorden voor de rust waarna aanvoerder Bram Ros (foto) het duel een kwartier voor tijd besliste.

Quick Boys is inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats en boekte de grootste zege van dit weekend door Scheveningen met liefst 0-5 te kloppen. Jan Willem Kamp en Youssef El Kachati hedden de ploeg van trainer Grünholz al binnen het kwartier op 0-2 gebracht. Na de rust liep men op Hourust verder uit door doelpunten Bram Franken, Ravelino Junte en Levi van Duijn.

FC Lisse is na een 3-2 overwinning op IJsselmeervogels de nummer negen in de stand. Zaterdag opende Tom Noordhoff vanaf de strafschopstip de score. Na rust zorgde Enzo Stroo voor de 2-0, maar Daniël van Son bracht de spanning weer terug. Ondanks een rode kaart voor Toon Zwetsloot liep FC Lisse weer uit door Björn Mussche. De treffer in blessuretijd van Dugary Monkou kwam voor IJsselmeervogels te laat.

VV Noordwijk staat elfde nadat men dit weekend met 3-0 won van hekkensluiter OFC. Emiel Wendt was weer een de gevierde man op Duinwetering. De aanvaller scoorde in de 33e en 82e minuut. Tussendoor deed ook Sem van Oosten nog een duit in het zakje.