KATWIJK - Koninklijke HFC heeft koploper VV Katwijk de tweede nederlaag van dit seizoen toegebracht. Op Sportpark De Krom bleek een eigen doelpunt van Paul Kok beslissend (0-1).

Trainers Gertjan Tamerus (Koninklijke HFC) en Anthony Correia (Katwijk) kennen elkaar goed van hun gedeelde peiode als assistent-trainer bij Telstar. Zij zagen dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. De thuisploeg begon sterker met mogelijkheden voor Van Mil en Mengerink, maar gaandweg kwamen de Haarlemmers beter in het spel en kreeg twee kansen via Hilterman die eerst keeper Krul trof en daarna naast mikte.

In de openingsfase van de tweede helft blijven beide teams in evenwicht tot Paul Kok in de 64e minuut de bal pardoes achter André Krul glijdt: 0-1. Correia probeerde het tij nog te keren met enkele aanvallende wissels. Botermans was nog dichtbij de gelijkmaker, maar mikte naast en ook in de zes minuten blessuretijd hield keeper Michaelis van de Haarlemmers zijn doel schoon.

Ondanks de nederlaag behoudt Katwijk een ruime voorpsrong van negen punten op de naaste belangers AFC, Koninklijke HFC en HHC