HAARLEM - Sinterklaas is in het land, moet scheidsrechter Eijgelsheim gedacht hebben toen hij vlak voor tijd de bal op de stip legde na een sliding op de bal van Masies Artien van Rijnsburgse Boys. Koninklijke HFC pakte het cadeau gretig uit en zegevierde met 2-1.

In de consternatie die ontstond over de gemakkelijk gegeven strafschop kreeg Joel Tillema ook nog de rode kaart na iets te heftige protest. Diezelfde Tillema had Rijnsburgse Boys in de eerste helft ook op voorsprong gebracht. De ploeg van trainer Henk Wisman mocht zeker de scheidsrechter wat verwijten, maar ook in de spiegel kijken gezien de vele kansen die om zeep werden geholpen. HFC-keeper Boks kon zich dan ook onderscheiden.

In de tweede helft kwam de thuisploeg terug door een treffer van Vincent Volkert waarna Van Dongen vergat het duel te beslissen toen hij de paal raakte.In plaats daarvan viel de treffer aan de andere kant bij de dwaling van Eijgelsheim en bleef Floris van der Linden vanaf elf meter koelbloedig voor alweer zijn tiende treffer van het seizoen.

Koninklijke HFC - Rijnsburgse Boys 2-1 (0-1)
40. Tillema 0-1
53. Volkert 1-1
90. Van der Linden 2-1