HAARLEM - In een enerverend duel heeft Koninklijke HFC zaterdag drie punten kunnen bijschrijven. Quick Boys begon sterk aan het duel, maar had veel pech in de afronding, alwaar de Haarlemmers van trainer Gerjan Tamerus en stuk beter met de kansen omging.

Quick Boys vloog in Haarlem uit de startblokken en Nick Runderkamp raakte al na zeven minuten de lat, tien minuten later gevolgd door Tommy Bekooij die op de paal mikte. Kort hierop was het dankzij de twee zelfde spelers wel raak want Bekooij bediende Runderkamp en de 0-1 was daar. Koninklijke HFC deed al snel wat terug toen Wessel Boer, of was het toch Jan Willem Kamp die zijn eigen doelman passeerde, raak kopte uit een hoekschop. Na ruim een half uur kreeg de thuisploeg een discutabele strafschop, alwaar Roy Castien geen boodschap aan had en koelbloedig raak schoot.

Na de pauze had Sietse Brandsma de beslissing op zijn schoen toen hij de doelman omspeelde, maar op de paal mikte. Een slotoffensief van Quick Boys en acht minuten blessuretijd leverden vervolgens niets meer op: 2-1.