RIJNSBURG - De derby tussen Rijnsburgse Boys en VV Katwijk heeft zaterdagmiddag geen moment de spanning gebracht waarop vooraf gehoopt werd. Op de Middelmors liep de thuisploeg na een vroege achterstand voortdurend achter de feiten aan en behaalde Katwijk een simpele zege.

Zonder de geschorste Joel Tillema en de geblesseerde Thomas Bakker kon het Rijnsburgse Boys van trainer Henk Wisman nimmer een vuist maken tegen Katwijk waar Robbert Susan terugkeerde in de basis. Hij wist de gasten al in de tweede minuut op voorsprong te zetten uit een assist van bergkamp, maar raakte hierbij dusdanig geblesseerd dat zijn rentree slechts een paar minuten duurde. Aangezien de thuisploeg onrustig bleef spelen en Katwijk de betere bleef was het wachten op de 0-2. Na enkele gemiste kansen viel die uiteindelijk kort voor rust. Marouane Afaker, al vroeg ingevallen voor Susan, zorgde voor die treffer.

Toen dezelfde Afaker kort na rust op aangeven van de uitblinkende Joey Jongman ook de 0-3 liet aantekenen was het verzet van Rijnsburgse Boys definitief gebroken. De gasten lieten nog wat mooie technische hoogstandjes zien, maar speelden het duel bovenal gecontroleerd uit.

Rijnsburgse Boys - Katwijk 0-3 (0-2)