KATWIJK/GROESBEEK/TIEL - Zowel Katwijk als Rijnsburgse Boys hebben de druk op de verliezende koploper AFC (1-4 tegen Koninklijke HFC) flink opgevoerd. Beide ploegen wisten zaterdag een belangrijke uitwedstrijd te winnen. Ook Quick Boys, zesde in de stand van de Tweede Divisie, pakte de volle buit.


VV Katwijk is na de wedstrijden van dit weekend de voornaamste belager van AFC op twee punten achterstand. De ploeg van trainer Anthony Correia schudde in Groesbeek directe concurrent De Treffers van zich af na een sterk eerste half uur. Aanvoerder Robbert Susan opende de score die even later werd verdubbeld door Des Kunst. Kort na de rust werd het duel beslist via een treffer van Mukhtar Suleiman. De Treffers deed in de slotfase niog wat terug door twee treffers van Gavin Vlijter, maar de zege van de oranjehemden kwam niet meer in gevaar: 2-3.

Ook Rijnsburgse Boys doet nog volop mee om de titel nadat men met het kleinst mogelijke verschil wist te winnen van TEC in Tiel (0-1). Jordy Strooker zorgde na een klein uur spelen voor de enige treffer voor de "Uien". Rijnsburgse Boys deelt nu samen met HHC de derde plaats op drie punten achterstand van koploper AFC.

Quick Boys wist op Nieuw Zuid een overtuigende zege te behalen op Kozakken Boys. Youssef El Kachati opende de score na een ruim half uur. In de tweede helft liep de thuisploeg verder uit door treffers van Levi van Duijn en Jeffrey Ket waarna El Kachati met zijn tweede van de middag de eindstand op 4-0 bepaalde.