KATWIJK - Jong FC Volendam heeft ondanks een flitsende start niet kunnen verrassen bij koploper vv Katwijk. Na een snelle 0-2 voorsprong gingen de gasten in de slotfase alsnog onderuit: 3-2.

De Volendammers kenden een prima start en stonden na een ruim kwartier al op een 0-2 voorsprong. Rob Tol opende koppend de score op aangeven van Milan de Haan. Nadat tim Freriks namens Katwijk de paal had geraakt wist Jim Beers even later keeper André Krul voor een tweede maal te passeren. De thuisploeg, duidelijk geschrokken van de Volendamse start bracht nog voor de rust in evenwicht. Bart Sinteur vond de aansluiting op aangeven van Kilian van Mil en nog geen vijf minuten was het Ahmed el Azzoutti die voor de 2-2 wist te zorgen.

Na de rust ging Katwijk op jacht naar de winst, maar keeper Kayne van Oevelen hield de Volendammers vooralsnog op de been. Vijf minuten voor tijd moest hij echter alsnog capituleren op een kopbal van Raoul Esseboom.