KATWIJK - De eerste derby van dit seizoen tussen VV Katwijk en Quick Boys in de Tweede Divisie heeft geen doelpunten opgeleverd. Kansen waren er wel voor beide teams, doch onder prima weersomstandigheden ontbrak het heilige vuur.

De eerste kans voor de wedstrijd is na tien minuten voor de thuisploeg, maar keeper Paul van der Helm is net eerder bij de bal dan Guus van Weerdenburg. Tommy Bekooij probeert het namens de gasten met twee schoten, maar mist het geluk, en moet zich na een half uur ook nog laten vervangen door Marc de Kruijs vanwege een blessure. Dezelfde De Kruijs is in de eerste helft nog het dichtst bij een treffer, maar ziet zijn kopbal gekeerd worden door keeper Kieboom.

Kort na de pauze zijn de beste kansen voor de thuisploeg, maar komt Mengerink net een teen tekort en raakt Afaker de paal. Mengerink krijgt later nog twee mogelijkheden, maar krijgt de bal niet langs Van der Helm. Aan de andere kant gaat een schot van Jesper de Vré net naast en mag Katwijk-doelman Kieboom opgelucht zijn als zijn uitgooi op het hoofd van De Vré belandt, maar ook op het dak van het doel. Vlak voor tijd haalt De Vré nogmaals uit, maar ziet de bal voorlangs gaan waardoor men het duel eindigde zoals men begon.

Katwijk - Quick Boys 0-0

Komende dinsdag treffen beide teams elkaar weer, maar dan in de tweede voorronde van het KNVB-bekertoernooi, en op het complex van Quick Boys.