ROTTERDAM - Feyenoord kan zich 20 jaar na de UEFA Cup-winst weer eens voor een Europese finale opmaken. Olympique Marseille werd in de Conference League, na de eerdere 3-2 overwinning in De Kuip, in Frankrijk op 0-0 gehouden.

Olympique Marseille nam al snel en in een hoog tempo het initiatief. Feyenoord liet zich niet echter overlopen, maar werd wel regelmatig teruggedrongen. De gasten kwamen er maar amper uit, maar gaven ook weinig weg. Spelmaker Dimitri Payet had voor de rust twee kansen. De eerste poging werd door Senesi geblokt eneen tweede schot zeilde naast. Even later moest de vedette van de Fransen geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger, voormalig Ajax-speler Arek Milik, kopte bij zijn eerste balcontact recht op doelman Marciano. Feyenoords enige kans voor rust was niet besteed aan Guus Til.

Luis Sinisterra opende vlak na rust met een matige kopbal, waarna Feyenoord weer achteruit moest, maar opnieuw gaf het bijzonder weinig weg en de ploeg van Slot raakte nooit in paniek en bleef kalm. Rongier kreeg een goed mogelijkheid , maar zijn schot miste venijn. Trauner joeg de bal aan de overkant bij een van de spaarzame uitbraken over. In het slotkwartier wierp Olympique Marseille nog alles in de strijd. Feyenoord, dat zelf de bal niet kon vasthouden, kroop een paar keer door het oog van naald kroop. Lirola was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot caramboleerde naast het doel.

Op 25 mei is AS Roma, dat Leicester City met 1-0 klopte, in de Albanese hoofdstad Tirana de tegenstander in de finale van de nieuwe Conference League.