ROTTERDAM - Feyenoord heeft zich via de play-offs alsnog verzekerd van Europees voetbal. Door in De Kuip FC Utrecht met 2-0 te verslaan gaven de Rotterdammers tevens trainer/coach Dick Advocaat een passend afscheid.

Groots was het nooit zondagmiddag, maar spannend wel. De Rotterdammers nemen in de 25e minuut een voorsprong als Luis Sinisterra zijn directe tegenstander Hidde ter Avest doldraait en doeltreffend uithaalt. Het doelpunt lijkt bevrijdend te werken, want daarna is de thuisploeg aan de hand van aanvoerder Steven Berghuis de betere en komt FC Utrecht aanvallend nauwelijks in het stuk voor. Toch komen de Rotterdammers ook goed weg als een snoeiharde tackle van Leroy Fer op de benen van Van de Streek door scheidsrechter Higler slechts met geel wordt bestraft.

Na de rust probeert FC Utrecht-trainer René Hake de bakens te verzetten met enkele aanvallende wissels, maar veel kansen levert dat niet op tot halverwege de tweede helft als Gyrano Kerk ineens opduikt voor keeper Bijlow. Deze weet met zijn voet te keren. Hierna kenmerkt het duel zich door de nodige irritaties en opstootjes binnen het veld. FC Utrecht blijft de aanval zoeken, maar krijgt vlak voor tijd het deksel op de neus als invaller Bryan Linssen het duel beslist: 2-0. Na het laatste fluitsignaal zocht Advocaat, met de tranen in zijn ogen, snel de catacomben op.