HEERENVEEN - Feyenoord heeft de matige klassieker tegen Ajax snel van zich afgespoeld in de uitwedstrijd bij SC Heerenveen. De Rotterdammers sloten de voetbaljaargang 2021 af met een eenvoudige 0-3 zege in het Abe Lenstra Stadion.

Feyenoord was van meet af aan de betere had veel snelheid en diepte in het spel. In eerste instantie misten Linssen, Til, Jahanbaksh en Nelson de kansen nog, maar Guus Til benutte zijn tweede kans wel. De thuisploeg had de grootst mogelijke moeite met het tempo, maar kreeg via Kaib en Halilovic toch kansen. Feyenoord bleef echter sterker en Marco Senesi kopte vlak voor de rust raak.

Een kwartier na de rust gooide Bryan Linssen met zijn kopbal de wedstrijd defintief in het slot. De aanvaller was nog dichtbij een tweede, maar raakte later de paal.