EMMEN - In de kelder van de Eredivisie hebben FC Emmen en ADO Den Haag zaterdag de punten gedeeld. Beide ploegen schieten niets op met het gelijke spel, want men blijft de onderste twee plaatsen bezetten.

Voorafgaand had ADO Den Haag een voorsprong van drie punten op FC Emmen en de ploeg van Ruud Brood had dus een gat kunnen slaan naar de rode lantaarn. Daar leek het in het begin ook op uit te draaien. Al in de zesde minuut wist Vicente Besuijen op aangeven van Lassana Faye de 0-1 te maken. Kort hierna werd het duel even onderbroken vanwege dichte mist, mede veroorzaakt door supporters die buiten het stadion vuurwerk afstaken. Nadien had de thuisploeg het meeste balbezit, maar kansen bleven uit.

Na rust gaf de ploeg van Dick Lukkien nog meer druk naar voren, maar de gasten bleven overeind tot de 72e minuut. Toen was het Miquel Araujo die de 1-1 tegen de touwen wist te koppen.