KATWIJK/NOORDWIJK - In de Tweede Divisie stonden er zaterdag twee prachtige derby's op het programma. Die tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys bleef onbeslist (2-2), alwaar Katwijk voor het eerst in 23 jaar weer eens bij Noordwijk won (0-1).


Het laaggeklasseerde Rijnsburgse Boys behaalde een verdienstelijk punt op bezoek bij de nummer twee Quick Boys en moet hebben gedacht dat er zelfs meer in had gezeten. Op Nieuw Zuid stonden de "Uien" na een uur spelen immers op een 0-2 voorsprong middels twee treffers van Furhgill Zeldenrust. Een kwartier voor tijd bracht Sem van Duijn echter de spanning terug en in de slotminuut wist Ivairo Staal de 2-2 tegen de touwen te koppen.

VV Katwijk wist de uiwedstrijd bij Noordwijk met het kleinst mogelijke verschil te winnen en dat gebeurde voor het laatst 23 jaar geleden. Op Duinwetering werd Des Kunt de matchwinnaar door in de 70e minuut een strafschop te verzilveren na hands van Barbosa José Nhoca. Noordwijk kreeg in de slotfase de nodige kansen, maar Katwijk bleef met veel strijd overeind ook toen het vlak voor tijd met tien man kwam te staan toen Rick van der Meer rood zag na een overtreding op Emiel Wendt: 0-1.