DOETINCHEM - In de eerste ronde van de play-offs om promotie naar de eredivisie heeft ADO Den Haag het eerste duel in het tweeluik met De Graafschap gewonnen: 2-3. De return is komende zaterdag in Den Haag.

ADO Den Haag creëerde voor rust een flink aantal kansen op de sfeervolle Vijverberg, maar moest na een pegel van Büttner al snel in de achtervolging. Absalem maakte met een bekeken kopbal verdiend gelijk.

Kort na rust werd het duel zo'n twintig minuten stilgelegd toen een toeschouwer onwel werd. De gasten hielden de druk erop na de hervatting en na een fout van Hardeman schoot Van Mieghem, die jaren voor De Graafschap uitkwam, raak. Krt hierna scoorde Schalk knap na een goede aanval. De thuisploeg gaf niet op en kwam in blessuretijd via een makkelijk gegeven penalty, benut door Fortes, nog iets dichterbij: 2-3.