DEN HAAG - Voor het eerst in lange tijd viel er weer iets te juichen in het Cars Jeans Stadion. Bij de start van de Keuken Kampioen Divisie wist ADO Den Haag namelijk op overtuigende wijze Jong Ajax te kloppen.

De groen-gelen lieten zich in hun eerste thuisduel van hun beste kant zien en met het trouwe publiek weer op de tribunes ging men fel van leer. Dit leverde voldoende kansen op, maar de beloftenploeg van Ajax had één uitblinker in huis in de persoon van Jay Gorter. De van Go Ahead Eagles overgekomen doelman lag keer op keer in de weg waardoor men met 0-0 ging rusten.

Kort na de rust moest Gorter zich echter wel gewonnen geven bij een lage schuiver van Amar Catic. Jong Ajax kon ook hierna geen vuist maken en de thuisploeg bleef de beter. Halverwege de tweede helft kwam Thomas Verheydt bij de thuisploeg in het veld. De spits keerde na negen jaar terug en promoveerde zichzelf direct tot een soort cultheld in Den Haag door koppend de beslissing voor zijn rekening te nemen: 2-0.