KATWIJK - Ze gaan vanwege corona al een poosje niet meer langs de deuren, maar Jehovah’s Getuigen doen deze maand hun best om mensen in hun omgeving op een andere manier te bereiken. In november willen ze namelijk extra de aandacht vestigen op de Bijbelse belofte van een betere wereld. Aan die actie doen wereldwijd 8,7 miljoen Jehovah’s Getuigen mee – ook de Getuigen in Katwijk.

In het kader van de actie verspreiden Jehovah’s Getuigen deze maand in 240 landen een speciale editie van het tijdschrift De Wachttoren, met op de omslag de serie 'Binnenkort een betere wereld'. Er zijn 36 miljoen exemplaren van gedrukt, in zo’n 230 talen. Het tijdschrift is via verschillende platforms ook digitaal beschikbaar – in bijna 400 talen.

“Er worden veel initiatieven genomen om te werken aan een betere toekomst voor volgende generaties. Dat laat duidelijk zien dat mensen geïnteresseerd zijn in de toekomst. De boodschap uit de bijbel geeft hoop, we krijgen de verzekering dat er betere tijden aan komen” zegt plaatselijk woordvoerder Stephan Heesbeen.

Zal de wereld vergaan?
Het tijdschrift gaat in op de eeuwenoude ‘Oordeelsdag’-vraag: zal onze wereld ooit vergaan? Het antwoord van de Bijbel zal veel lezers verbazen. Hoewel sommige religies beweren dat de aarde binnenkort vernietigd wordt, laat De Wachttoren zien wat de Bijbel werkelijk zegt: de aarde blijft altijd bestaan en zal nooit vergaan. Wel zal alle slechtheid verdwijnen. Het tijdschrift citeert bijvoorbeeld het boek Psalmen, waarin staat dat slechte mensen de aarde niet voor altijd zullen teisteren. (Psalm 37:10)

De Wachttoren verkondigt Gods Koninkrijk al meer dan 140 jaar en is het meest vertaalde en meest verspreide tijdschrift ter wereld. De eerste Nederlandse uitgave verscheen in 1918. De Wachttoren kan gratis worden gelezen en gedownload op jw.org. Een Jehovah’s Getuige kan ook een (gratis) gedrukt exemplaar opsturen. Ga hiervoor naar jw.org en navigeer naar de pagina ‘Een bezoek aanvragen’.