VALKENBURG - Inwoners van Valkenburg zijn geïnformeerd over de busbaan langs de N206 en het nieuwe fiets- en voetgangers viaduct ter hoogte van de Oude Broekweg.


Om ervoor te zorgen dat ook de toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk Valkenhorst (Katwijk) vanaf eind 2024 snel en comfortabel met het openbaar vervoer kunnen reizen, werken de provincie Zuid-Holland en gemeente Katwijk samen aan de doorontwikkeling van de R-net corridor Leiden-Katwijk-Noordwijk.

De provincie Zuid-Holland en gemeente Katwijk organiseerden op 15 juli een informatiebijeenkomst voor inwoners van Valkenburg over de toekomstige busbaan langs de N206 en het nieuwe fiets- en voetgangers viaduct ter hoogte van de Oude Broekweg.

Tijdens de informatiebijeenkomst werd gesproken over de planning en het participatieproces rondom de busbaan en bushaltes langs de N206 bij Valkenhorst én het nieuwe fiets- en voetgangers viaduct ter hoogte van de Oude Broekweg. Dit viaduct zal ook een belangrijke rol gaan spelen voor de toegankelijkheid van de R-net halte die op die locatie gepland is.

De gemeente Katwijk vindt het belangrijk om naast de 2 nieuwe viaducten over de Ir. G. Tjalmaweg/N206, die als onderdeel van de RijnlandRoute worden aangelegd, ook een viaduct voor langzaam verkeer ter hoogte van de Oude Broekweg te realiseren. De gemeente heeft de provincie gevraagd de realisatie van dit viaduct mee te nemen bij de aanleg van de busbaan.

In september start de provincie Zuid-Holland met het participatieproces rondom de busbaan Valkenhorst en het fiets- en voetgangers viaduct ter hoogte van de Oude Broekweg.

Kijk hier voor een video over de informatiebijeenkomst.

Nu al reizen met R-net

Wie met de bus van Leiden naar Katwijk of Noordwijk wil, kan sinds zondag 9 mei al reizen met een van de nieuwe R-net lijnen. Met de realisatie van de nieuwe R-net routes vergroot de provincie Zuid-Holland de bereikbaarheid tussen Leiden en Katwijk en Leiden en ESA Estec (Noordwijk). Iedere 5 minuten rijdt er een R-net bus, waardoor reizigers een kortere wachttijd hebben en daardoor sneller op hun eindbestemming zijn. Kijk voor de dienstregeling op www.arriva.nl/rnet.

Over R-net

De provincie Zuid-Holland vindt het belangrijk dat iedereen op een snelle, veilige en duurzame manier van A naar B kan reizen. Daarom verbeteren we de bereikbaarheid en investeren we in alle vormen van vervoer, waaronder R-net: het kwaliteitsmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Een reis met R-net voldoet aan 5 zekerheden. R-net is:

  • betrouwbaar

  • frequent

  • snel

  • toegankelijk

  • aantrekkelijk

Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van vervoer. De bussen, trams, metro’s en treinen van R-net zijn te herkennen aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo.

Kijk voor meer informatie over R-net in de provincie Zuid-Holland op: www.zuid-holland.nl/r-net