KATWIJK - Sommige mensen in Nederland hebben al vaak een coronatest gedaan. Er zijn daarentegen ook mensen die nog nooit getest zijn. Dat kan komen doordat zij nooit klachten hebben gehad sinds het begin van de coronacrisis, maar het kan ook zo zijn dat zij zich niet hebben laten testen toen zij klachten hadden. Als zij dat gedaan hebben, is dat zeer onverstandig. Wanneer je klachten hebt, ben je mogelijk besmet met het coronavirus. Je moet dan zorgen dat je met niemand in contact komt totdat je een negatieve uitslag van een coronatest hebt. Zo voorkom je dat je anderen besmet. Voor informatie over testen kun je terecht bij: coronatest in Katwijk hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Verschillende testmethodes
Als je in Katwijk woont, kun je naar verschillende testlocaties gaan om een coronatest te doen. Dat is fijn aangezien je daardoor zelf kunt kijken bij welke teststraat je het eerst terecht kunt voor een coronatest. Er zijn verschillende soorten teststraten in de omgeving van Katwijk. Daarom is het van belang dat je goed weet wat het verschil is tussen bepaalde teststraten. Eigenlijk kun je de teststraten verdelen in twee groepen. De teststraten van de GGD en de commerciële teststraten. Er zijn een aantal dingen die verschillen tussen deze teststraten. Zo maken ze bijvoorbeeld ieder gebruik van een andere testmethode. Bij de GGD gebruiken ze de PCR-test. Dat is een testmethode waarbij het erg lang kan duren voordat de uitslag van de test bekend is. Het is erg verschillend hoelang dit duurt, maar als het erg druk is, kan dit wel 48 uur duren.

Een sneltest doen in de omgeving van Katwijk
Wanneer je een coronatest doet bij de GGD, kan het erg lang duren voordat je de uitslag weet. Daarom is het voor sommige mensen fijner om een sneltest te doen. Dat is een andere testmethode waarbij de uitslag veel sneller bekend is. De test kan ter plekke worden bekeken en na een kwartier is de uitslag bekend. Voor veel mensen is de uitslag dus al bekend voordat ze thuis zijn aangekomen. Als je je bij de GGD laat testen, moet je in quarantaine totdat je de uitslag van de test weet. Dat is niet nodig als je een sneltest doet. Daarom is het fijn om te weten waar de testlocaties in de omgeving van Katwijk zijn waar je een sneltest kunt doen. Je kunt deze locaties vinden in dit overzicht: coronatest in Katwijk: overzicht kosten en sneltest locaties.

Regels van de GGD
In de teststraten van de GGD gelden andere regels dan in de commerciële teststraten. Eigenlijk gaat het daarbij specifiek over één regel. Bij de GGD mag je je namelijk niet laten testen als je geen klachten hebt. De GGD is bang dat de teststraten te vol worden wanneer zij iedereen laten testen. Mensen die toch een coronatest willen doen terwijl zij geen klachten hebben, kunnen dit doen bij een commerciële teststraat. Zo kunnen zij toch nog een coronatest doen.