KATWIJK - Gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk, Katwijk en twaalf zorgaanbieders tekenen voor ‘nieuwe zorg’. Dat gebeurde op een bijeenkomst over maatschappelijke zorg in het gemeentehuis van Katwijk op 10 oktober 2022.

Het kan gebeuren dat het iemand moeite kost om zijn of haar leven zelfstandig vorm te geven. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn, zoals een heftige scheiding, het verlies van werk of een verslaving. Sommige mensen kunnen hierdoor (tijdelijk) minder meedoen in de samenleving en eenzaam raken. Vanaf 2023 wordt deze zorg in de Duin- en Bollenstreek zo dicht mogelijk bij huis in hun vertrouwde omgeving aangeboden. Dit is belangrijk omdat iedereen moet kunnen meedoen aan onze samenleving. ‘Een plek voor iedereen.’

Steuntje in de rug

Met deze verandering is de hulp er eerder, dichterbij en meer in samenhang met andere sociale activiteiten. Hulp en een steuntje in de rug dichtbij biedt het beste maatwerk en de beste resultaten. Ander voordeel is dat ogen en oren in de omgeving van de cliënt hebben het snel in de gaten als het misgaat en kunnen meteen aan de bel trekken om erger te voorkomen.