KATWIJK - Afgelopen vrijdag heeft Corrie Freke een officieel ere-speldje van de Zonnebloem ontvangen van wethouder Corien van Starkenburg. Mevrouw Freke ontving dit ere-speldje en een beeldje, omdat zij al meer dan 30 jaar actief is als vrijwilliger voor de Zonnebloem.


De Zonnebloem zet zich al ruim 70 jaar in voor mensen die door hun lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen. Dit doen zij landelijk met ruim 33.000 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn iedere dag actief om sociale en recreatieve activiteiten te organiseren en begeleiden. Elk jaar verkopen de vrijwilligers ook loten om daarmee het werk van de Zonnebloem te ondersteunen. Dit jaar startte de actie eind april. De trekking is op 8 november 2021. Wethouder Corien van Starkenburg nam gelijk van de gelegenheid gebruik om, naast mevrouw Freke in het zonnetje te zetten, ook haar Zonnebloemloten te kopen.

Wethouder Corien van Starkenburg: “Ik bewonder de vrijwilligers die zich inzetten voor de medemens met een matige of ernstige lichamelijke beperking. Het is fantastisch dat de Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. Daarom ben ik blij met de Zonnebloem en haar vrijwilligers in onze gemeente.”