KATWIJK - De gemeente Katwijk en Van Rhijn Projectontwikkeling zijn de overeenkomst samen aangegaan. Beide partijen spreken uit dat ze graag willen bouwen op de percelen gelegen aan de Jan Evertsenlaan 2 (voormalig ID College), Jan Evertsenlaan 4 en de Koningin Julianalaan (De Jong Automotive). Samen gaan de partijen aan de slag om zo snel mogelijk woningen te bouwen die hard nodig zijn.


Nieuwbouw

In het plan is er ruimte voor ongeveer 175 woningen. Het streven is om twee derde in het betaalbare of sociale segment te bouwen. Dertig procent van de woningen zullen in ieder geval worden aangeboden als sociale huur. Gerard Mostert wethouder van de gemeente Katwijk is blij met deze ondertekening. “We kunnen nu werk maken van het bouwen van nieuwe woningen. Ik ben blij dat er prachtige woningen komen met een divers woningaanbod, zoals sociale huur en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Woningen die we ontzettend hard nodig hebben.”

Vervolgstappen

Nu de intentieovereenkomst is getekend nemen de gemeente Katwijk en Van Rhijn Projectontwikkeling de vervolgstappen. De volgende stap is het ontwerpproces van de gebiedsontwikkeling. De omwonenden worden binnenkort uitgenodigd om mee te denken over bepaalde onderwerpen. In de uitnodiging die volgt wordt aangegeven waarover er meegedacht kan worden.