KATWIJK - In juni werkt aannemer Boskalis verder aan de laatste voorbereidingen voor de sloop van het Achterwegviaduct over de Ir. G. Tjalmaweg. Vanwege deze werkzaamheden is de Tjalmaweg van woensdag 9 juni 20.00 uur tot donderdag 10 juni 06.00 uur afgesloten. Verkeer wordt dan omgeleid.


Slinger in de Tjalmaweg

De rijbanen van de Tjalmaweg worden tijdelijk in een slinger naar het zuiden verlegd om veilig het viaduct te kunnen slopen. Het verkeer op de Tjalmaweg rijdt dan (tot de ingebruikname van de tijdelijke, noordelijke, verlegging van de Tjalmaweg) om de sloopwerkzaamheden heen. De slinger wordt in de nacht van woensdag 9 juni (20.00 uur) op donderdag 10 juni (06.00 uur) aangesloten op de N206. Om deze werkzaamheden op een veilige manier te kunnen uitvoeren, is de Tjalmaweg deze nacht tussen de kruising met de Voorschoterweg en de rotonde bij de N441 afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Het verkeer richting Leiden en/of Katwijk wordt dan omgeleid via de A44 en N444. Dit wordt met borden aangegeven.

Tijdelijke voetgangersbrug met fietsgoot
In juni wordt de tijdelijke voetgangersbrug die op deze plek komt, in elkaar gezet op het werkterrein naast de Kooltuinweg. Als laatste worden de trappentorens bij de Achterweg en de Kooltuinweg gebouwd. De voetgangersbrug heeft een trap met fietsgoot. Dit houdt in dat fietsers met de fiets aan de hand de trap op en af gaan. De voetgangersbrug is daarom niet toegankelijk voor alle soorten fietsen en minder validen. De voetgangersbrug is in gebruik tot en met de oplevering van de ongelijkvloerse kruising Valkenburg Oost, naar verwachting eind 2022.