KATWIJK - In februari voert Boskalis diverse werkzaamheden uit om ruimte te maken voor de sloop van het Achterwegviaduct over de N206 ir. G. Tjalmaweg, de aanleg van de tijdelijke N206 en de bouw van een tijdelijke voetgangers/fietsbrug over de huidige Tjalmaweg. Bewoners, automobilisten op de Tjalmaweg en reizigers met de bus hebben weinig tot geen hinder van de werkzaamheden.


Het Achterwegviaduct over de N206 ir. G. Tjalmaweg wordt dit voorjaar gesloopt om ruimte te maken voor de toekomstige verbreding van de Tjalmaweg. Boskalis bouwt vóór de sloop een tijdelijke brug met een fietsgoot over de N206 om de verbinding tussen de Achterweg en de Kooltuinweg voor voetgangers en fietsers in stand te houden.

Bereikbaarheid bushalte naast Achterwegviaduct
Bij de sloop van het Achterwegviaduct verdwijnt ook de trap van het viaduct naar de bushalte. Ook komt er bij de bushalte een fietsenrek in plaats van de huidige fietsenstalling aan de Achterweg. Voor het bereiken van de bushalte maken reizigers vanaf maandag 15 februari a.s. gebruik van een nieuw pad vanaf het viaduct naar de lager gelegen bushalte. De bushalte naast het Achterwegviaduct is dan via het bestaande fietspad en dit tijdelijke pad te bereiken. Na de verhuizing van de fietsenstalling, wordt het asfalt op de Achterweg verwijderd. Tot slot wordt de busbaan voor de bus richting Katwijk bij de bushalte korter gemaakt.

Bekijk hier meer informatie en de planning van de verschillende werkzaamheden.