TEYLINGEN/KATWIJK/NOORDWIJK - Denk je aan de Duin- en Bollenstreek, dan denk je aan bloemen in allerlei soorten en maten.


Bloemen komen vaak positief in het nieuws, denk aan de eigen tulp voor Edsilia Rombley, een kweker die een drive-through bloemenactie organiseerde voor zorgpersoneel. Maar door alle corona maatregelen is de verkoop van bloemen helaas een uitdaging voor agrarische ondernemers in de Duin- en Bollenstreek. Aanleiding voor LTO Noord Duin- en Bollenstreek, KAVB Bloembollenstreek en Greenport Duin- en Bollenstreek om op te roepen je Valentijn te verrassen met bloemen uit eigen regio.

Bloemen zorgen voor verbinding
In 2020 was het juist het coronavirus dat het seizoen wreed verstoorde. De kreet #buyflowersnottoiletpaper ging viraal waardoor we massaal bij de lokale kwekers bloemen kochten. De verbinding tussen mensen is nu moeilijk, maar we verlangen meer dan ooit naar contact. Juist bloemen kunnen deze connectie maken want ze staan symbool voor positiviteit en vreugde.

“De bolbloemen worden door onze kwekers op een uiterst duurzame manier geteeld, met veel aandacht voor mens en milieu. Hoe mooi is het als wij lokaal voor onze geliefden bloemen kopen zodat iedereen op deze dag veel positiviteit ontvangt”, zegt Mark Bisschops van LTO Noord afdeling Duin- & Bollenstreek.

Uit eigen regio
Ga op pad in de regio en scoor jouw dosis hoop en positiviteit lokaal. Je vindt diverse verkooppunten, zoals verkoopstalletjes of bloemenwinkels, hier in de regio. Koop lokaal en verras je geliefde met een bos positiviteit, hoop en liefde!

TulpenKweker Leendert Ruigrok van Jac. P. Ruigrok & Zn. (Voorhout) is blij met de oproep: “Tulpen brengen het voorjaar en vrolijkheid in huis, dus geef ze op Valentijnsdag aan iedereen die je lief vindt.“
Steun de kwekers en koop bollen-op-pot uit de Bollenstreek voor je Valentijn zegt bollenkweker Dimitri Hogervorst van Gebr. Hogervorst (Noordwijkerhout)

“Volg je hart!”, zegt Carolien de Ridder van de Ridder bloemen-en bloembollenkwekerij (Noordwijkerhout). “Wie is jouw Valentijn?
Je partner, ouders, vriend(in), broer of zus of toch die éne collega op afstand?
Iedereen kan en wil in deze tijd wel verwend worden met een prachtige bos bloemen uit de regio.”