KATWIJK - Heb je last van rommel op straat? Hinder van buren of rondhangende jongeren? Is er bij jou ingebroken? Dit zijn enkele vragen die in het kader van de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 2500 inwoners van de gemeente Katwijk. Deze inwoners worden willekeurig gekozen en ontvangen deze week een brief met het verzoek vragen in te vullen.


De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek start in Katwijk in de week van 8 augustus; de resultaten verwachten we in maart 2024.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research.

Burgemeester Cornelis Visser benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is belangrijk dat we weten wat onze inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden. Zeker nu we ook in Katwijk te maken hebben gehad met geweldsincidenten. Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe beter het beeld is wat wij krijgen.”