KATWIJK - Boskalis bouwt de verdiepte ligging van de Tjalmaweg in 13 delen (compartimenten). In compartiment 6, ter hoogte van het voormalige Achterwegviaduct, moet van maandag 11 april tot en met zaterdag 7 mei in de avond en (deels) in de nacht worden doorgewerkt. Dit is nodig omdat Boskalis dit compartiment niet op dezelfde manier droog kan maken zoals bij de eerdere compartimenten wel is gelukt. Om het werk op dit deel goed uit te kunnen voeren, moeten de verschillende werkzaamheden direct achter elkaar worden uitgevoerd.


Concreet betekent dit dat van maandag 11 april tot en met zaterdag 16 april 24 uur per dag achter elkaar door wordt gewerkt. Vanaf dinsdag 19 april tot en met zaterdag 7 mei wordt gewerkt van 07.00 tot 23.00 uur. Er wordt niet gewerkt op:

  • Eerste paasdag
  • Op 4 mei, Dodenherdenking, na 19:00 uur
  • Verder is het uitgangspunt om niet op zon- en feestdagen (2e paasdag, Koningsdag) te werken, tenzij dit strikt noodzakelijk is.

Hoewel hinder voor de direct omwonenden niet helemaal te voorkomen valt, zal Boskalis deze hinder zo veel mogelijk proberen te beperken. Een overzicht van de werkzaamheden per week, de verwachte hinder en de hinderbeperkende maatregelen vindt u op www.rijnlandroute.nl . Daar vindt u ook meer informatie en uitleg over de werkzaamheden. Voor vragen over de werkzaamheden is er een extra inloopspreekuur op woensdagavond 6 april a.s. in de bouwkeet van Boskalis.