KATWIJK - Op de Biltlaan, tussen de Helmbergweg en de rotonde De Krom, wordt tot 20 december eenrichtingsverkeer ingesteld. De rijbaan aan de oostkant van de weg is voor de aanleg van een watertransportleiding door Dunea dicht. Het verkeer rijdt in omgekeerde richting over de westelijke rijbaan: van de Hoorneslaan richting De Krom.

Omgekeerde rijrichting

Om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden, en de aanrijroute van nood- en hulpdiensten binnen de norm te houden, wordt op de westelijke rijbaan de rijrichting omgedraaid. Verkeer vanaf de Hoorneslaan rijdt op de westelijke rijbaan van de Biltlaan richting De Krom. Verkeer vanuit Noordwijk richting de Hoorneslaan wordt met borden omgeleid. De wijk Rijnsoever blijft aan beide kanten vanaf de Biltlaan bereikbaar. Bewoners kunnen ook aan de oostelijke kant vanaf de Biltlaan de wijk in. Het uitrijden van de wijk kan alleen in de richting van De Krom, waarna in andere richtingen omgereden kan worden. Ook fietsers en voetgangers worden omgeleid. Bekijk de omleidingstekening(pdf, 1 MB)

Open tijdens werk Roversbrug

De provincie Zuid-Holland werkt in weekend van 23 en 24 november aan onderhoud aan de Roversbrug, de brug in de N206 over het Uitwateringskanaal. Vanwege de bereikbaarheid wordt op dat moment het werk aan de Biltlaan stilgelegd, en is deze wel in beide richtingen open. Vanaf maandag 25 november wordt het werk aan de Biltlaan hervat en het eenrichtingsverkeer weer ingesteld.

Tijdelijk verplaatsen bushaltes

Tijdens het werk aan de Biltlaan worden de bushaltes aan de oostkant van de weg tijdelijk verplaatst. De haltes aan de westkant van de Biltlaan worden wel door het openbaar vervoer aangedaan, maar – net als het overige verkeer – in tegengestelde richting. De bus rijdt dus in de richting van rotonde De Krom. In de richting Katwijk in worden de bussen omgeleid. Bus 30 rijdt via de Huizingalaan en N206 naar het Raadhuis en heeft een tijdelijke halte bij De Krom. Lijn 37 rijdt om via de Melkweg en heeft tijdelijke haltes aan het Sterrenpad en de Poolster. Lijn 90 rijdt via de ’s Gravendijckseweg – N206 – Hoorneslaan en heeft op dit traject geen tijdelijke haltes. De Qliner 385 rijdt om via de Huizingalaan – Kapteynstraat – ’s Gravendijckseweg – N206 en heeft een tijdelijke halte bij De Krom. Raadpleeg voor meer informatie en actuele vertrektijden de website van Arriva.

Herinrichting Biltlaan

De aanleg van de watertransportleiding rondt Dunea in maart 2020 af. Daarna gaat de gemeente verder met de herinrichting van de Biltlaan, die tot eind 2020 duurt. Op het tracé van waterleiding wordt dan het nieuwe tweerichtingenfietspad aangelegd. Als al het werk afgerond is, wordt op dit stuk een compleet nieuwe groenstrook aangelegd. Hiervoor is samen met bewoners in een klankbordgroep een groenplan opgesteld. De aanleg van dit nieuwe groen gebeurt in het plantseizoen (voorjaar) van 2021. Meer informatie over de herinrichting van de Biltlaan vindt u op www.katwijk.nl/biltlaan.