KATWIJK - Voor velen hét startschot van de zomer: de Katwijkse toeristenmarkt! Deze markt is uitgegroeid tot één van de best bezochte (zomer)markten van de regio. Dit jaar wordt de toeristenmarkt van 28 juni t/m 30 augustus elke dinsdag gehouden van 10.00 tot 18.00 uur in het centrum van Katwijk. De officiële opening van de toeristenmarkt vindt plaats op dinsdag 28 juni om 16.30 uur op het Andreasplein.


Op de toeristenmarkt staat een groot aantal marktkramen waar u terecht kunt voor de leukste (streek)producten. Daarnaast zijn er verschillende demonstraties, optredens en workshops voor jong en oud. Elke week heeft de markt een ander thema. De themakramen vindt u op het Andreasplein.

Dinsdag 28 juni: Opening en Creamarkt

Op de Creamarkt op 28 juni kunt u terecht voor unieke handgemaakte spullen van creatieve makers en ondernemers. Kom kijken naar verschillende demonstraties of steek zelf de handen uit de mouwen bij een van de creatieve workshops.

De toeristenmarkt wordt om 16.30 uur officieel geopend door de ‘piratenkoningin’ op het Andreasplein. Muziekvereniging UNI zorgt voor muzikale ondersteuning in thema van Pirates of the Caribbean. Laat uw (klein)kind meedoen met de piratenkleurwedstrijd. De kleurplaat kunt u ophalen en (voor 28 juni) ingekleurd inleveren bij The Read Shop Katwijk, Noordzeepassage 105 of op 28 juni bij de kraam van The Read Shop op het Andreasplein. Er zijn diverse piraten aanwezig en als uw kind zelf ook als piraat verkleed komt, maakt hij of zij kans op een leuke verrassing.