KATWIJK - De gemeente Katwijk organiseert dit jaar weer een toeristenmarkt. Van dinsdag 29 juni tot dinsdag 31 augustus is de markt van 10.00 uur `s ochtends tot 18.00 uur `s middags te vinden in de Princestraat van Katwijk. Wethouder Jacco Knape: “Het college van de gemeente Katwijk is blij dat het dit jaar weer mogelijk is een toeristenmarkt te organiseren. De maatregelen om de coronapandemie te bestrijden zijn nog van kracht, maar met goed toezicht, aanpassing van het gebied en mogelijkheden om de locatie bij drukte tijdelijk af te sluiten, kunnen inwoners en bezoekers op een veilige en verantwoorde manier de markt bezoeken.”

Verantwoord en veilig
Dit jaar vindt de toeristenmarkt alleen plaats in de Princestraat en niet in de Badstraat en Voorstraat. Op deze manier kan de marktmeester goed zicht houden op het aantal bezoekers en is het mogelijk de toeristenmarkt tijdelijk af te sluiten als het te druk wordt. De gemeente huurt speciale gastheren en gastvrouwen in om de drukte in het centrum te monitoren. Voor extra sfeer zijn er op de zomerse dinsdagen muzikanten aanwezig in omliggende straten.

Basisregels in acht nemen
Voorzitter Wim van Rijn van Winkelhart Zeezijde: “Het is ontzettend belangrijk dat we ons aan de basisregels houden: 1,5 meter afstand bewaren, handen wassen en testen bij klachten. Als we deze regels goed in acht nemen, kan er weer meer. En daar kijken veel ondernemers naar uit. Door enkele aanpassingen door te voeren is het mogelijk de toeristenmarkt op een veilige manier door te laten gaan. Op deze manier kunnen wij ons prachtige centrum weer in het zonnetje zetten, krijgen vele ondernemers de kans het ondernemen weer op te pakken en houden we toch het coronavirus onder controle.”