KATWIJK - Aan het eind van de week is hij klaar, de nieuwe wand van gevlochten wilgentakken naast O.B.S. De Dubbelburg. De wand, van circa 30 meter lang en 2 meter hoog, schermt straks 3 leslokalen af van de tijdelijke N206 en de werkzaamheden aan de nieuwe N206 ir. G. Tjalmaweg.


Dubbel wilgenscherm met geluidreducerende kern

De wand bestaat uit een dubbel wilgenscherm, met ertussen een harde kern van betonplex om geluid afkomstig van de tijdelijke N206 en de bouwwerkzaamheden te reduceren. De takken in de wand zijn gedeeltelijk hergebruikt; een deel van de takken is afkomstig van de knotwilgen in de parkstrook. Het scherm komt op ongeveer 5 meter uit de gevel van de school te staan en omsluit daardoor een groene patio naast de school. Via een deur met slot heeft de school toegang tot deze patio. De wand is tijdelijk en wordt aan het einde van het project weer verwijderd, als de tijdelijke N206 weer wordt opgeheven en dus de werkzaamheden aan de verdiepte ligging zijn afgerond.

Henk Lardée, directeur van de basisschool, is blij met de wand: “Door de wilgentakken heeft de wand een natuurlijke uitstraling, die ook nog eens extra geluid reduceert. Samen met de kinderen gaan we van de patio die nu is ontstaan, een mooie binnentuin en picknickplek maken.”

Kijk op de website van de RijnlandRoute voor meer informatie en foto’s van het wilgenscherm.