KATWIJK - In de maand september exposeert Tia Sprott in de centrale hal van het gemeentehuis. Sinds haar jeugd is ze bezig met tekenen, schilderen en boetseren. Ze heeft jaren bij verschillende kunstenaars lessen gevolgd om te groeien in de schilderkunst. Inspiratie haalt ze uit het kijken om zich heen; de natuur, de mensen. In alles waar haar oog op valt, ziet ze inspiratie voor een schilderij.

Tia Sprott heeft in de loop der tijd haar eigen weg en stijl in het schilderen ontwikkeld. Ze schildert op canvas en hout. Elk werk is uniek en wordt in vele lagen met veel liefde op het doek aangebracht. Ze werkt voornamelijk met acryl, mixed media en soms met pastelkrijt.
In twee vitrines is beeldend werk te zien. Voor haar beelden gebruikt ze veel restmateriaal, gips, tegellijm, powertex, en zelfhardende klei. Deze werken zijn uiteraard uniek.

De stijl van Tia is niet in een ‘hokje’ te plaatsen. Divers, kleurrijk, vrolijk en humor zijn absolute kenmerken van Tia’s werk. Haar werken ontstaan vanuit haar creativiteit en worden met veel gevoel en liefde gemaakt.

Zij vindt dat kunst toegankelijk moet zijn voor iedereen. Om die reden zijn haar werken uiterst betaalbaar.

De hele maand september toont Tia haar zeer kleurrijke werken. U bent van harte welkom tijdens kantooruren aan de Koningin Julianalaan 3, Katwijk.