RIJNSBURG - Vanaf de week van 25 oktober start een vrachtwagenverbod in de kern van Rijnsburg. Deze maatregel is onderdeel van een pakket van drie maatregelen om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de Brouwerstraat te vergroten. In die week worden de borden die het vrachtautoverbod aankondigen geplaatst. Een groot deel van Rijnsburg is verboden voor vrachtverkeer. Alleen vrachtverkeer dat in het gebied moet laden en lossen is toegestaan. De vooraankondiging van deze gewijzigde verkeerssituatie is deze week aangebracht.


Het gebied dat wordt afgesloten voor vrachtverkeer staat op deze kaart. De zone bestaat uit het centrum van Rijnsburg en de wijken er om heen, waaronder de Brouwerstraat en Oegstgeesterweg. Vanaf alle ingangen geldt het verbod. Dit zijn de Rijnsburgerweg ten zuiden van rotonde Oegstgeesterweg, de Sandtlaan vanaf de rotonde Boslaan en de Noordwijkerweg vanaf de brug over het Oegstgeesterkanaal. Vrachtwagens die in het gebied moeten laden en lossen zijn uitgezonderd van het verbod.

Vervolg

Het vrachtautoverbod maakt onderdeel uit van in totaal drie verkeersmaatregelen die worden ingezet om de verkeersveiligheid en leefbaarheid op de Brouwerstraat te vergroten. Afgelopen april heeft de Katwijkse gemeenteraad ingestemd met de verdere uitwerking van deze verkeersmaatregelen. De maatregelen zijn:

  1. het instellen van een vrachtwagenverbod (zone), uitgezonderd voor laden en lossen, in de kern van Rijnsburg;
  2. het instellen van een gebiedsonsluitingsweg 30 kilometer per uur op de Brouwerstraat;
  3. het plaatsen van verkeerslichten.

De uitvoering van de overige maatregelen moet nog technisch worden voorbereid en aanbesteed. Naar verwachting start de daadwerkelijke uitvoering van deze werkzaamheden medio 2022.