KATWIJK - Een toegankelijke gemeente, ook voor inwoners die te maken hebben met een beperking. Dat willen we in de gemeente Katwijk nastreven. Van 7 t/m 11 oktober is de nationale Week van de Toegankelijkheid. De gemeente Katwijk doet mee aan deze week met het inzetten van de Ongehinderd-app. Deze app geeft aan hoe bereikbaar bijvoorbeeld restaurants, winkels en openbare gebouwen in onze gemeente voor inwoners met een beperking zijn.

Wethouder Corien van Starkenburg heeft samen met het platform Gehandicapten de Ongehinderd-app gelanceerd.Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen hiervan genieten. Ruim 10% van de inwoners heeft een lichamelijk beperking. Met de Ongehinderd-app kunnen blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden aangeven welke locaties voor hen wel of niet goed bereikbaar zijn. Bezochte locaties kunnen op toegankelijkheid worden beoordeeld.

Iedereen moet mee kunnen doen
Wethouder Corien van Starkenburg licht toe: “De gemeente hecht veel waarde aan initiatieven zoals de Ongehinderd-app. Mensen met een beperking moeten locaties en publieke voorzieningen kunnen vinden en gebruiken, kunnen werken en deelnemen aan sport en spel. Pas als alle inwoners en bezoekers van Katwijk volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving, is de gemeente tevreden.”

Ongehinderd
De app is een initiatief van de landelijke organisatie Ongehinderd. Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland. De gemeente Katwijk is nu één van de vele aangesloten gemeenten. De gratis Ongehinderd app is te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store. Meer informatie is te vinden op www.ongehinderd.nl.