KATWIJK - De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. Tijd om je fietsverlichting te checken. Met deelname aan de landelijke actie ‘Zet je licht aan!’ van de ANWB en de regionale actie van gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland vraagt de gemeente Katwijk aandacht voor het belang van goed werkend licht op de fiets.


Wethouder Rien Nagtegaal plaatst aankomende zaterdag om 9.00 uur de ‘Zet je licht aan!’ krijttag op het fietspad bij de kruising Hoorneslaan /Conradstraat. De wethouder legt uit: “Een derde van de fietsers heeft wel fietsverlichting, maar gebruikt deze niet. En dat terwijl de kans op een aanrijding met 20% afneemt als je goede fietsverlichting hebt. Kleine moeite om je verlichting aan te zetten. Je bespaart jezelf én je medeweggebruikers een hoop ellende. Daarnaast scheelt het je ook in de kosten; een boete voor onverlicht fietsen is € 55,-.

Regionale fietsverlichtingsactie op 31 oktober

Werkt je fietsverlichting niet? Laat jouw verlichting gratis controleren.

Op 31 oktober doen deze rijwielhandelaren mee aan de regionale fietsverlichtingsactie:

  • Katwijk: Nico’s Fietsen (Zeeweg), Profile Paul (Drieplassenweg), Bike Totaal Luyten (Achterweg)
  • Valkenburg: Hoekstra Wheels (Torenvlietslaan 14)
  • Rijnsburg: 2wheels Tweewielerspecialist (Rijnsburgerweg), de Grim Sport (Freesiastraat), Giant store van Giezen (Brouwerstraat)

Is er reparatie nodig? Dan betaal je alleen de materiaalkosten, dus geen arbeidsloon. In de aansluitende week (van 2 t/m 7 november) kun je ook bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Dan geven zij 10% korting op de totale kosten reparatiekosten (materiaal plus arbeidsloon) van fietsverlichting.